Kovács Dániel

Blog

Nem tudod levezetni a stresszt? Legyél nyelvtanfasiszta!

2017. szeptember 26. 16:49 - Raimhol

barbe-1293989.pngBiztosan előfordult már veled is az, hogy úgy érzeted te egy nagyon magasan kvalifikált nyelvtanzseni vagy, és ha valaki vét egy kisebb nyelvtani hibát, vagy egy szót nem ír tökéletesen, akkor billentyűzeted azonnal hangos koppanásokat él át, és megfogalmazza a mondatokat, amelyek a hibát elkövető személyt vissza kívánják ültetni az általános iskola padjaiba, ahol Te leszel a tanár! Te leszel az, aki megmondja, hogy melyik könyvet kellett volna alaposan elolvasni, mi 2. osztályos tananyag! Micsoda dolog az, hogy nem tudja leírni helyesen a szót egy magyar? Borzasztóan idegesítő, hogy véletlenül valaki gyorsan megír valamit, és hibázik! Felháborító! Nem értem miért nem tanulta meg a 2. osztályos nyelvtankönyvet, ahol le van írva a következő:

"Szó végén az ó mindig hosszú, kivéve a no és nono."

Te magasan képzett ember vagy, szinte már félisten, hiszen sosem hibázol! Úgy gondolom mindenkinek akinek stresszes az élete annak nyelvtanfasisztának kellene lennie, mivel a felgyülemlett agressziót így levezethetjük azokon az embereken akik megérdemlik, hiszen nincsenek tisztában 2. osztályos nyelvtan alapismeretekkel! Megérdemlik! Fontos, hogy sok nyelvtanfasiszta legyen Magyarországon, hiszen meg kell mutatni ennek a buta népnek, hogy nem szabad ezt a szép nyelvet eltorzítani egy-egy hibával, még akkor is, ha ezen kívül semmi fogalmunk az adott témával kapcsolatban, és semmi releváns véleményünk nincs!

Nagyon fontos a nyelvtanfasizmusság, mivel így ha komoly vitába keverednénk, és az ellenfelünk esetleg jobb érvekkel rendelkezik, valószínűleg a vitából vesztes félként kerülnénk ki, kivéve akkor ha nyelvtanfasiszták vagyunk! Legyél Te is nyelvtanfasisza!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr5212898514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

battayy 2017.09.28. 01:48:16

A vesszőket azért kitehetnéd, hülye gyerek!

Terézágyú 2017.09.28. 08:25:49

Aki nem tud valamit, annak mindig felemelő érzés teli szájjal szidnia azt, aki tudja.

Mellesleg biztosan ismered a rendőrviccet, hogy "én így szoktam leszállni!!"... Na, ez vagy te.

czinimini 2017.09.28. 14:43:00

Legközelebb olvasd el, amit írtál, és javítsd ki magad!

Morpheus. 2017.09.29. 21:30:27

Aki nem tud eredetiséggel, ésszel, bölcsességgel, műveltséggel, érvekkel és tájékozottsággal felülkerekedni másokon, annak ott van a "nyelvtannáciskodás"vagy "nyelvtanfasizmus" mert annak segítségével még mindig eljátszhatja a felsőbbrendűt!

Károlyfi Zsófia 2017.12.22. 21:47:59

Mintha a kommentelők nem is értenék, miért is írtad ezt. _.._

Raimhol 2017.12.23. 03:24:25

@Károlyfi Zsófia: Sajnos ezt alapvetően gyakran tapasztalom.
süti beállítások módosítása