Kovács Dániel

Blog

Népszerű akarsz lenni? Elmondom mi kell hozzá!

2017. október 23. 10:31 - Raimhol

musician-2055803_1920.jpg

A társadalom nagy része bármilyen zenét meghallgat, és igény sincs a magas minőségre. Az átlag ember nem különösebben gondolkodik, főleg nem akkor, ha szórakozik egy dallamon, hiszen a dalszöveget már kapásból nem tudja, vagy nem akarja elemezni. A zeneipar lezülleszti a hallgatóságot nagyon alacsony színvonalra, ahol meghatározzák a tudat alattink számára, hogy mi a megfelelő dallam, ami ha megszólal akkor bután bólogatni kell rá, és élvezkedni, még akkor is, ha a szöveg értelmetlen, vagy buta.

 

Most pedig elárulom számodra, hogy mi kell a népszerűséghez! Fogadni mernék veled, hogy az ismerőseid 90 százaléka hasonló jellemzővel rendelkező zenéket, és klipeket hallgat, mint amiket most fel fogok sorolni. Fontos, hogy szó essen ezekről, mert társadalomformáló erejük van, és nem a szó pozitív értelmében!

 

A siker receptje egyszerű! Keress egy helyes pasit, vagy egy szexi csajt, akinek még az énekhangja is jó, ezt követően piackutatás útján derítsd ki, hogy mi épp a legtrendibb külső, vagy mi az ami még nincs elterjedve, ha pedig ez megvan, akkor a két megtalált személyből gyártsd le azt az "egyediséget", ami kell a népnek! Remek, megvan a tökéletes külsővel rendelkező figurád, de itt még nem áll meg a munka, hiszen nem tudod pontosan, hogy mi az amivel sikerre viheted Őt, mivel még csak az alapokat mutattam meg számodra, de most mélyebbre ásunk! Nagyon fontos, hogy a szöveg tartalma, ha lehet ne legyen túl bonyolult, a könnyebb befogadhatóság érdekében, ráadásul ha egy kicsit is intelligens lenne a tartalom, akkor nem is értenék a zenefogyasztók! Próbálj meg merő semmitmondásban utazni, ami nem tesz hozzá semmit a világhoz, és ha tudsz, akkor pakold tele a dalodat jól hangzó közhelyekkel, mint pl:

 

  • "Egy kemény férfi vagyok, de csak a te kedvedért jófiú leszek"

  • "Szeretlek bébi, annak ellenére, hogy átvertél" (fordított nap van, hogy a menő csávót veri át minden nő?)

  • "Minden lehetséges, ezért élj a mának, szóval party van gyerekek!"

  • "Menő csaj vagy pasi vagyok, aki leszarja mindenki véleményét, ja ás imádjatok!

  • "Ugyan az a csaj vagyok aki voltam!" (Ez rendszerint már groteszk módon nem igaz...)

 

Megvan a tökéletes dalunk, a közhelyeink, de még nem vagyunk kész teljesen! Fontos a személyi kultusz. El kell érnünk, hogy az énekesünket mindenki imádja! Meg kell mondanunk számára, hogy ha felment a színpadra, akkor a lehető leghitványabb módon vergődjön, és véletlenül se legyen kulturált egy kicsit! Ripacskodjon teljes energiával, még az sem gond, ha nem olyan jó az énekhangja így. Negédesen próbáljon mindenkit megnyerni akit csak tud, és az sem árt, ha a célközönség fiatalokból áll, mert egy jó pasi ha még nyáladzik is olyan módon amitől szivárványt hányunk, akkor az tuti befutó!

Természetesen az senkit nem zavar, hogy a valódi tehetségek elvesznek a világunkban, azért, mert a popmocsokra van igény, de ha nem vitték sokra, akkor így jártak nem? Ilyen az élet... Haladni kell a korral! Nem szabad olyan jelentéktelen dolgokkal foglalkozni, mint például az autonóm tartalom, eredetiség, zenei intelligencia, önreflexió, énektudás. Ne foglalkozz semmivel, csak élvezd a zenét! Nincs zenefogyasztási kultúrája az embereknek, és erre ha felhívod a figyelmet, akkor rengeteg harcon kell túlesni annak érdekében, hogy némi tartalmat verj át valaki fején, mert a saját véleménybuborékjába beleragasztottak már mindenkit akit tudtak.

Úgy érzem nagyon fontos lenne, hogy a társadalmat megtanítsuk gondolkodni, és ne egyenek meg minden amit eléjük tesznek, hanem figyeljenek a slágerek tartalmára, dallamára, mondanivalójára! Egy ideálig világban nem lenne lehetséges, hogy azok a zenék menjenek a rádiókban, amelyek manapság! Én igyekszem változtatni a jövőképen, hogy egy jobb világban élhessen a sokadik nemzedékünk, és ha te is így érzel kövess facebookon, és tegyünk együtt a jövőnkért!

 

Minden egyes nap harcolok az emberek ellen, az emberekért!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr8713057592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.