Kovács Dániel

Blog

A pozitív ember nem beszél negatív dolgokról, vagy mégis?

2018. szeptember 09. 07:45 - Raimhol

sun-2574933_1920.jpg

Manapság egyre elterjedtebb az a gondolkodásmód, miszerint az ember akkor boldog, ha szinte mindig mosolyog, jókedvű, és céltudatos. Sokszor láthatjuk azokat a patetikus megjegyzéseket is, amik arra biztatnak minket, hogy a negatív dolgokkal nem szabad foglalkozni, mert felemésztik az energiáinkat, és ezért a negatív embereket is kerülni kell.

Általános közgondolkodás, hogy aki negatív témákról beszél mint például: az eutanázia, abortusz, kapitalizmus, marihuana liberalizáció kérdéskörei, az személyében és gondolkodásmódjában is negatív, ezért  a "pozitív" emberek, egyből belehelyezik a kritikus gondolkodót a "negatív" skatulyába, akitől az előbb említett magatartással távol tartják magukat.

Ezek az önmagukat pozitívnak valló szektatagok, bezárják saját magukat egy patetikus térbe, ahol csak a hozzájuk hasonló emberekkel kommunikálnak, és amint negativitást érzékelnek egyből kirekesztenek, mondván Te nem vagy sikeres ember, "hiszen negatív vagy".

Úgy gondolom, hogy fontos a kritikus attitűd, miszerint az ember objektíven vizsgál egy adott szituációt, témát, kérdéskört majd levonja a konzekvenciát elhatárolódva érzelmileg tőle. Véleményem szerint a pozitivitás nem a giccses mosolygás, és a boldogság megideologizálása, amit publikálhatunk a közösségi oldalakra, és nem is a permanens jókedvet jelenti, hanem egészen mást.

 

A pozitív gondolkodás nem más, mint a fókuszod elhelyezkedése!


Az a személy aki pozitív gondolkodású valóban, az sem jókedvű mindig. A pozitivitás a gondolataink pozitív fókuszálásáról szól, és nem a giccses mosolygásról egész nap, ahol kirekesztjük azokat, akik nem olyanok mint én. A kritikus személy aki negatívnak bélyegzett, fontos témákról beszél, és pusztán a témák választása miatt nem lesz személyében is negatív.

A sikeres emberek fókuszálásukban pozitívak, mivel igyekeznek racionálisan mérlegelni egy adott témakör, vagy esemény történéseit, de nem akadnak el a hibákon, és nem esnek kétségbe miattuk. A valóban pozitív embereknek szükségük van a kudarcokra is, mert az ad nekik erőt a további küzdelemhez.

A kritikus aki háborúról, halálesetekről beszél, azért gondolkodik és kommunikál ezekről a témákról, mert rendkívül fontosak, és liberális alapkövek, amelyeket ha eltaposnak a "pozitív szekták", akkor nem lesz aki harcol, a világ igazságtalanságai ellen, és a fontos dolgok mellett.

Engem személy szerint dühít ez a modern pozitív szekta, mert borzasztóan felszínes, és egy giccsel átitatott véleménybuborékba zár, amely nem engedi be a cukormáz borítású falain belülre a fontos társadalmi kérdéseket, mert negatívnak titulálja, és kirekeszti azt.

 

Nincs olyan ember, aki mindig boldog, és mindig őszintén mosolyog! A pozitív ember nem egy vattacukor ami mindig édes és színes, hanem egy üveggolyó ami átlátszó, és látszódik benne a körülötte lévő tér, és azon belül kiválasztja, hogy a tér melyik részével érdemes foglalkozni! Legyél minél tisztább, mint az átlátszó üveggolyó, és tudd, hogy mivel foglalkozol azok közül amit látsz, és ezután fókuszálj arra, ez a pozitív gondolkodásmód!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr9414209059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása