Kovács Dániel

Blog

Exkluzív interjú LIL D.-vel, aki még sosem szólalt meg!

2019. július 11. 07:50 - Raimhol

LIL D. a rapper még sosem adott interjút senkinek, egészen idáig. Botrányos nyilatkozata után mindenki felháborodott, majd ezt követően újra mikrofont fogott, hogy kibeszélje a mai Magyar rappereket, és előadókat egy podcastban! 

 

Ha Tetszett kérlek oszd meg, és iratkozz fel a csatornára, hiszen ez egy pozitív visszajelzés lenne számunkra! Köszi! :)

Szólj hozzá!

Bulizni kellene, acc egy koreszt Bástya?

2019. július 02. 07:45 - Raimhol

Sok embert foglalkoztat az a kérdés, hogy milyen bulizási formák vannak, ezek miben térnek el egymástól, ezért most sorra vesszük őket! Nem marad szó nélkül a Deák Ferenc Tér szabadtéri ivászata, és a hajnalban kezdődő after party sem, ahol sorakoznak a stabil bástyák!

 

 

 Ha tetszett kérlek oszd meg a videót, és iratkozz fel ránk! Köszönjük! :)

Szólj hozzá!

Mi a kettős célja az egódnak?

2019. június 22. 07:39 - Raimhol

fantasy-2824304_1920.jpgAz ego hordozza az anyagi síkon használható alkotó erőt. Ha nagy egóval rendelkezel, akkor az anyagi síkban nagyobb eséllyel éred el azt amit szeretnél, de ez egyben a szellemi sík gátja is, ami ennél egy magasabb rendű sík.

 

Nem véletlenül láthatunk manapság ennyi ego-trénert, mint amilyen például Szabó Péter is, aki az emberi egót igyekszik a lehető legnagyobbra duzzasztani. A 21. században teljesen eltávolodtunk az ősi spiritualitástól, és egy új irány kezdett el kialakulni, az ego-központú „spiritualizmus”, ahol tévesen azt próbálják megtanítani nekünk, hogy elég valamit akarni, és hatalmas mértékű önközpontú gondolkodással, hittel bármit elérhetünk.

Ez az állítás csak részigazság, mivel valóban az anyagi síkunkban az ego tartalmazza az alkotóerőt, és ez az az energia, amivel az anyagi síkban a lehető legnagyobb befolyást vagyunk képesek elérni, ennek ellenére azt sosem olvashatod sehol, hogy mi az egész hátulütője. Az énközpontú ego-tréning azt a hatást kelti, hogy megnöveli az ember önbizalmát, személyes energiáit, viszont leválaszt a valódi spirituális harmonikus síkról, hiszen a teljes spiritualizmus komplexebb az emberi egónál.

A mai korunkban aki érvényesülni akar, akár sportban, vagy a tőzsdén, annak valóban az ego-növelés segíteni fog a céljai elérésében, viszont ez a spirituális berendezkedés leválaszt a helyes útról, hiszen kizár a magasabb rendű szférákból, és csak egy lebutított pszichopátiával gyarapított tudást szerzünk. Az emberi ego az ami megbontja a harmóniát a világban, az önközpontú, önző, és birtoklásra vágyó, kisajátító szellemiség, ahol a kollektív és békés energiák helyett, egy olyan energia kerül előtérbe, ami pusztító.

apocalypse-2273069.jpg

Ha semmit sem akarnánk birtokolni, és semmit sem éreznénk a magunkénak amit kiakarunk sajátítani, az békét teremtene a világban, ennek ellenére hajszoljuk a pénzt, a sikert, a jólétet, és a személyiségünk nem képes elfogadni azt, ha visszautasítást kapunk, vagy ha valaki sérteni próbál minket. Érdekes, hogy az ember saját magát a saját személyiségével azonosítja leggyakrabban, ami azért komikus, mert a személyiség halandó, mégis ezt a halandó tulajdonságot akarják sokan magukban hatalmasra duzzasztani, a földi sikerek érdekében.

Az ego fertőz, amit úgy gondolom, ki kell irtani magunkból, mivel ez minden rossz kvintesszenciája, a közös energiáktól való elkülönülés, ami olyasmihez hasonló, mint amikor az emberi szervezetben a rákos sejt úgy dönt, hogy külön életet akar élni, és különválasztja magát a test többi részétől. Mondanom sem kell, hogy végül ez az elkülönülés a teljes test halálát fogja eredményezni, „Isten” halálát. Az ego akár az „ördöggel” is analóg, de ez már hitbéli kérdés, és nem is fontos, hiszen akármelyik vallást figyeljük meg, végső soron ugyan arról beszélünk…

Említettem, hogy ez nem a jó irány, de azt idáig nem, hogy mi lenne a megfelelő. Nem csak földi szféra létezik, hanem lelki, szellemi, és az anyagi szféra is, és mint említettem a legutolsó megszilárdult szféra tápanyaga az ego. A szférák egymással összhangban vannak, és a kvintesszencia jelével azonosan egymásból erednek. Habár a nagy ego akár a lélekből is eredhet a szellemen keresztül, de ez az anyagba rekedést eredményezi, ha az ego uralkodik az életünkben, mivel így nem tudjuk betölteni a végső célunkat, az isteni fejlődést, hiszen ahhoz minden szférában erősödnünk kell.

clouds-808749_1920.jpg

Szimplán ego-növeléssel elzárjuk magunkat az egységességtől, a káoszban uralkodó harmóniától, és nem fejlődünk lelkileg és szellemileg, annak ellenére, hogy így a társadalmunk elvárásai szerint irigylésreméltó dolgokat érhetünk el. Ego nélkül nincs erő, ezért úgy kell erősebbé válnunk, hogy az egóval párhuzamosan a harmóniára és az egységességre is törekednünk kell, annak ellenére, hogy ez ellentmondásos. Persze mint korábban említettem "Isten" mibenléte sem logikus, ezért nem is szabad logikával vizsgálni azt amit mondok... Elég, ha amit most írtam elolvassátok páran, és akihez el kell jutnia az üzenetnek ahhoz úgyis utat tör, és talán magába integrálja az akinek szüksége van rá, és így a fejlődés útjára tér, vagy tovább halad a megkezdett útján.

 

Köszönöm, ha elolvastad! :) Ha úgy érzed másokhoz is eljuttatnád a gondolatomat kérlek oszd meg, és ha olvasnál még ehhez hasonló tartalmat, kérlek iratkozz fel:

https://www.facebook.com/KovacsDanielBlog/

1 komment

Itt a nyár, és bezárt az iskola, de minden rendben van?

2019. június 19. 05:40 - Raimhol

Véget ért egy újabb tanév, de a közoktatással kapcsolatban még mindig az az érzésem, hogy nem történt látványos változás, ezért fontosnak tartottam, hogy ebben a témában is diskurzus szülessen. Nézzétek meg a videót, és mondjátok el a véleményeteket ti is, ha úgy érzitek nincs minden rendben!

 

Sok olyan dolog történik az iskola falain belül, amit szeretnének ott is tartani, ezért fontosnak érzem, hogy beszélgessünk arról, ha bárkit ért korábban valamilyen lelki terror! Fontos leszámolnunk az elavult oktatási rendszerrel, és megreformálnunk, de még fontosabb, hogy merjünk beszélni arról, ha valamivel probléma van, különben nem lesz változás! Ideje átlépni a 20. századból a 21. századba, és oktatási reformokat alkalmazni!

 

 

1 komment

Megtalálom a bölcsek kövét❓

2019. június 16. 22:39 - Raimhol

alchemy-2540896_1920.pngTörtént velem egy dolog, és mivel nem tudom kinek mondjam el, ezért Karinthy-hoz hasonlóan hát elmondom mindenkinek… Mint észrevettétek egy ideje egyre inkább spirituális vonalon publikálok az oldalra, és ennek nem az az oka, hogy piackutatás alapján felmértem volna, hogy erre van igény, hanem egyszerűen mostanában ebben érzem azt, hogy olyan gondolataim születnek, amelyeket muszáj papírra vetnem.

 

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy szinte úgy működöm mint egy antenna. Veszek valami olyasmi jelet, amire talán csak nagyon kevesen képesek, és akkor amikor végre fogom az adást, akkor a papírra, pontosabban a laptopomra vetem magamat, és mint a géppuska írni kezdek. Csak és kizárólag akkor írok, amikor rám tör egy gondolatáramlat, és muszáj publikálnom azt a gondolatot, még akkor is, ha csak páran olvassák.

Sosem görcsölök, mert amit leírok azt szinte nem is én írom, hanem valami egészen más dolog, persze prófétának nagyképű lenne hívni saját magamat, de a kilétem nem is fontos. Az a fontos, hogy amit írok, azt páran elolvassák, és megemésszék, majd a növényekhez hasonlóan ha hasznos volt a mag amit elhintettem, talál majd kinő valahol a lelkekben.

Na de miről is szeretnék beszélni Korábban írtam egy magvasabb gondolatot a kvintesszencia jelképéről, amit szintén úgy írtam le, hogy előtte sosem olvastam semmit sem a jel eredetéről, mégis egy olyan analógiát, és ősi igazságot véltem felfedezni a jelben, hogy azt éreztem muszáj megosztanom valakivel. Bárkivel aki emberi lény, és reagálni tud a gondolatomra, bár nem jártam túl sok sikerrel, mert elmaradtak a reakciók.

Talán csak ahhoz jut el, és akkor amikor kell az amit papírra vetek. Teltek múltak a hetek, őrlődött bennem sok minden, és gyerekorom óta érdekelt a halhatatlanság mibenléte, mert úgy gondoltam, hogy csak akkor van értelme az életnek, ha sosem lesz vége. Egy ismerősöm akivel jóba voltam nekem ajándékozott egy könyvet lassan már egy éve, és a könyv azóta is ott porosodott a polcomon, annak ellenére, hogy azt állította, hogy ez az a könyv ami megváltoztatta az életét. Ez az ember nálam sokkal inkább hívő volt spirituális téren, de mivel én életem során eléggé ritkán olvastam, ezért valahogy sosem nyitottam ki ezt a könyvet, pedig mindig bennem motoszkált a kíváncsiság, hogy el kellene olvasnom, főleg ha már ajándékba kaptam, akkor illemből is. A könyv címét nem írom le, de az örök élet elixírjéről szól, és szóba kerültek a könyvben az alkémikusok is, akik mindig a bölcsek kövét keresték, mert állítólag higanyból aranyat lehet „varázsolni” ezzel a „kővel”.

Elkezdtem a bölcsek köve után kutatni, és végül rátaláltam egy jelre, ami minden alkémikust összekötött. Egy jelre, amit mindenhová odavéstek, amivel leakarták vezetni a világ működését is. Ez a jel nem volt más, mint a kvintesszencia jele, az a jel, amit korábban kielemeztem úgy, hogy csak leírtam a gondolataimat, mind ezt úgy, hogy semmiféle ismeretem nem volt előtte a jellel kapcsolatban.


Újra ott vagyok ahol elindultam, a kvintesszencia jelénél, persze mondhatjuk, hogy ez csak véletlen egybe esés, de úgy érzem egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy a bölcsek kövét megtaláljam, persze abban is biztos vagyok, hogy amit végül találni fogok az nem egy kődarabka lesz, ahogy a legtöbben elképzelnénk! Ha elgondolkodtatott a bejegyzésem, vagy bármi hozzáfűznivalód lenne, kérlek tedd meg! Ha úgy érzed fontos lenne, hogy ezt bárki elolvassa, kérlek oszd meg! Ha feliratkozol köszönöm szépen

 

 Ha tetszett iratkozz fel: https://www.facebook.com/KovacsDanielBlog/

 :)

Szólj hozzá!