Kovács Dániel

Blog

Milyen zenét hallgatsz? Megmondom ki vagy!

2017. szeptember 08. 06:02 - Raimhol

studio-1003635.png

A zenehallgatás minden ember számára fontos szórakozási forma, és kevesen vagyunk, akik ne hallgatnánk naponta pár slágert! A zeneipar ontja magából napi szinten az újabbnál újabb slágereket, és megteremti az igényt arra, hogy ne is legyünk igényesek! Azt vettem észre, hogy a társadalom döntő többsége, ha meghall egy zeneszámot, és annak jó a dallama, akkor zeneszövegtől függetlenül fogyasztja azt.

Ez azt jelenti, hogy az emberek mindent megesznek amit eléjük raknak! Tele van a média butábbnál butább szövegű slágerekkel, amit egy jó hangú énekes ad elő egy jó zenei alapra, és pont ezért káros igazán! Biztosan sokan felteszitek azt a kérdést, hogy miért probléma, ha az emberek jól szórakoznak egy zene hallgatása közben, aki cinikusabb, az még azt a kérdést is nekem szegezi, hogy miért akarom más örömét tönkre tenni?

Úgy gondolom, hogy egy zene főként két komponensből áll, az egyik eleme a zenei oldal, a másik pedig a szövegi oldal, és amennyiben egy zene rendelkezik szöveggel is, akkor ez a szöveg esszenciális része a műnek, tehát figyelembe kell vennem a tartalmát! A zene egy olyan mű, amelyben két elem van, ami együttesen alkot és mond el valamit, tehát a dallam hiába fülbemászó, ha a szövege semmit mondó, patetikus, vagy káros.

Én nem szeretném, hogy az átlag ember, aki nem képes kritikusan állni a zenéhez, és nem képes önmagától igényes zenét hallgatni, az hülyének legyen nézve, és akármit megegyen amit elé raknak! Ezért képes vagyok a fogyasztókkal harcolni a fogyasztókért! Fontos, hogy kialakuljon az emberekben a kritikus gondolkodásmód, amely lehetőséget teremt arra, hogy szöveget értelmezzünk miközben zenét fogyasztunk,és akkor talán átad valami olyat a zeneszöveg amely hozzá tesz értéket is a világhoz, szemben a popszutyokkal, amit általában tapasztalhatunk, ennek ellenére mégis dúdoljátok...

Küzdök az igénytelen előadók, bugyuta popslágergyárosok, kultúrsznob, de semmitmondó, hiteltelen, hazug előadók ellen, akik összehánynak valamit, és képtelenek érdembeli szöveget írni a zenéjükhöz! Értetek teszem, mivel fontos, hogy ne mérgezzük tovább a kultúrát, mivel a buta szöveg megfertőzi az elméteket, majd a lelketeket! Tudom drasztikusan hangzik, de a buta szövegű zenék szépen lassan képesek megnyomorítani egy komplett generációt, majd a jövőnket, ezért elemezz, és hallgass minőségi előadókat, akik vagy nem írnak szöveget a művükhöz, vagy ha írnak, akkor már igényesen teszik azt!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr6412810600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása