Kovács Dániel

Blog

Van esélye érvényesülni egy írónak marketing nélkül?

2019. december 27. 11:35 - Raimhol

Manapság a felgyorsult társadalmunkban egyre kevesebbet olvasnak az emberek könyv formájában, a hétköznapi értelembe vett könyvolvasást felváltotta az E-book, és így az írás formája is megváltozott.

dddddd.jpg

Korábban ha valaki egy könyvet szeretett volna írni, akkor nem volt más dolga, mint leülni alkotni, és ha a könyv elkészült, már csak találni kellett egy kiadót aki segít értékesíteni a munkánkat, de persze ez nem volt olcsó mulatság. Manapság a hétköznapi értelembe vett írást az internet elterjedése gyökeresen megváltoztatta, és papír és toll helyett a mai írók a billentyűzetüket használják általában.

Húsz évvel ezelőtt, ha valaki kiadott egy könyvet, akkor nagy valószínűséggel azt valaki el is olvasta, és a tehetség így gyakran utat tört magának, azonban most teljesen más a helyzet... Jelenleg a könyvek tartalma helyett a marketing vette át a döntő szerepet abban, hogy kit fognak olvasni, és koránt sem a tartalom lesz a mérvadó.

A hátrányok ellenére persze előnyöket is megfigyelhetünk, mivel jelenleg bárki írhat könyvet, ha rendelkezik egy laptoppal, vagy legalább egy okostelefonnal, és ezután már csak a képzelet szabhat határt, hogy mi sül ki belőle.

Az online könyvek száma viszont drasztikus mértékben nőtt, mert drasztikusan megjelent az önjelölt írók száma, és így a minőség is inflálódni kezdett. Korábban ha kiakartál adni egy könyvet, az komoly ellenőrzéseken ment át, és volt nyomatéka, de jelenleg bármit kitehetsz, és ha jó a marketinged elfogják olvasni.

A probléma, hogy így a valóban értékes műveket talán észre sem vesszük, és a valóban jó írók a motivációjukat elveszítve leteszik a tollat és a papírt, vagyis akarom mondani a laptopot.

 

Ha valaki mégis írni szeretne, rengeteg lehetőség van, hogy kipróbálhassa magát. Ilyen oldal például a wattpad, Ahol sok hobby író próbál manapság érvényesülni.

 

Az apró megtekintésű novellákon kívül komolyabb több százezres magyar nézettségű írók is vannak, akik körül van aki még a 18 éves kort sem töltötte be.

Könyvajánló:

A Varjúisten

 

„Az emberek évezredek óta keresik a választ arra a kérdésre, hogy létezik-e jó és rossz. Megvan győződve róla mindenki, hogy ezek a fogalmak léteznek, és jól elkülöníthetőek egymástól. Egyszerű eldönteni, hogy mi a helyes és a helytelen ugye? Aki olyan dolgot tesz önzetlenül, ami mások számára kedves, segítő szándékú, arról azt feltételezzük, hogy jónak mondható, aki pedig önző és másoknak árt, az lenne a gonosz elviekben... Minden fekete és fehér ugye? Korábban azt gondoltam, hogy a jó mibenléte abban rejlik, hogy a cselekedeteink csak annyira befolyásolnak valakit, amit még ő is engedne. Tévedtem...” 

borito_kesz3.png

  https://www.wattpad.com/819674155-a-varj%C3%BAisten-bevezet%C5%91

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr515367128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása