Kovács Dániel

Blog

Nagy az egód?

2017. augusztus 20. 21:20 - Raimhol

universe-2266887_1920.jpg

Ha elfogadjuk azt a vallási nézőpontot, miszerint Isten a mindenség megtestesítője, tehát minden ami létezik Isten részét képzi, és az-az élet célja, hogy halál után a világmindenséggel egyesüljünk mind ezt ugyan úgy, ahogyan az emberi testet alkotó kis sejtek is teszik, akkor ezek szerint az ego maga a "gonosz"?

Egy analógiával élve a sok kicsi részecskénk alkot egy magasabb rendű lényt, egy gondolkodó egoista embert, ugyan úgy, ahogy a sok ember alkot egy magasabb rendű lényt Istent. Mivel az ego által válunk külön az egységtől, ezért ez olyasmi mint az ember szervezetében a rákos sejt, ami a többi sejttől eltérően kezd el viselkedni. Akinek nincs egója, az lelkileg nem tud sérülni, és a lelki sérülés és a hatalomvágy minden „bűn” eredendője, ahol az ego javakat akar felhalmozni, hatalmat, bosszút akar.

Az éntudat ha megszűnik nincs ilyen probléma, mert az életre nem úgy gondolsz, hogy Én, hanem úgy, hogy mi. Tehát ego nélkül nem lenne háború a világban,ez a béke alapja. Érthető az egó evolúciós kialakulásának oka, és az egód legyőzése egyenlő a halállal, mivel ha megszűnik az egód, akkor megszűnsz létezni egységként. Próbáld meg hogy csak egy órán keresztül elérd azt hogy úgy érzed nem a tied semmi, és ne foglalkozz semmivel amit birtokolsz testileg és lelkileg.

Én 3 percet nem birok ki, hogy az egómat megszüntessem. Az ego égése fájdalommal jár. Amikor elkezd kiégni belőled, akkor az ego mindig ordítani kezd, hogy:"na várj már én nem egyesülök sehová". Egyébként a szeretet az empátiából születő érzelem, és úgy érzem ez a kulcsa mindennek. Jobban is belemehetnék a filozofálásba, de úgy érzem ezek szerint az ego eltüntetése lenne az élet célja, mivel az a "gonosz" ami által külön válsz Istentől.

Még annyival kiegészíteném így felvetve egy gondolatot, hogy a pszichopaták mivel nem éreznek semmilyen lelkiismeret furdalást, ezért az is egyfajta filozófiai kérdés, hogy ők állnak legközelebb Istenhez? Mivel a zsigereikben van hogy semmi sem számít, és olyanok mint egy Istenen belüli kisebb isteni állapot (filozófiai értelemben), hiszen nekik semmi gátjuk vagy félelmük nincs. Vagy talán pont ők az egóközpontúság miatt maga a "gonosz" földi megtestesítői a tiszta ego?

Köszönöm, hogy elolvastad, ha úgy érzed megérdemel nagyobb nézőközönséget a blogom, oszd meg a bejegyzésem!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr9212765376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása