Kovács Dániel

Blog

Így égetik magukat a fiatalok, és még büszkék is rá!

2018. október 17. 07:50 - Raimhol

musicallyapp.jpg

 
A fiatalabb korosztály tagjai szeretnének népszerűek lenni a lehető legegyszerűbb módon, és ehhez teret adnak bizonyos applikációk és oldalak, és ezek közé tartozik a musically is. Nem is lenne gond az, ha valaki híressé szeretne válni, de az a probléma, hogy fiatalok tömege úgy lesz ismert, hogy nem érdemlik meg, és ennek kulcsfontosságú gépezete a musically, ahol teljesítmény nélküliségért jutalmaznak.


Miről szól ez az oldal, és mi a probléma vele?

 

A musically oldal arról szól, hogy bizonyos népszerű zenékre a fiatalok tátognak, és próbálnak a lehető legdivatosabb pózokban arcoskodni, és menősködni, természetesen olyan formában, hogy az a lehető legtöbb fiatal szerint "menő" legyen.

Legegyszerűbb, ha megmutatom...



Remélem megnézted a videót, és akkor most annyit elárulok, hogy ha nem érzel szégyenérzetet, miközben ezt a videót nézed, akkor nagyon nagy gondok vannak! Mégis mi a probléma, és miért kritizálom ezt a "műfajt" ?

A válasz igen egyszerű, azért mert ezek a videók nem produkciók, és nincs hozzá adott értékük semmihez sem. Semmi másról nem szólnak ezek a videók, csak arról, hogy a lehető leghamisabb módon próbáljunk meg menő pasinak, vagy menő csajnak tűnni, mind ezt úgy, hogy valójában semmit sem csinálunk. Nem adunk elő egy víziót, a mozdulataink, vagy tetteink a videókon nem reflektálnak semmire, maximum arra, hogy milyen nagy az egónk.

Úgy gondolom, ha legalább tényleg énekelnének, vagy saját dalt adnának elő, az egy értékelendő produkció lenne, de itt még csak ez sem történik meg, mert ez nem produkció! Ez értékelhetetlen, és még semminek is kevés! Eljutottunk a posztmodern korba, ahol a hangsúly egyre súlyosabb mértékben a látszaton van, és nem a tartalmon!

A jelen kor embere nem a tartalmat, az egyediséget, az egyedi víziókat értékeli, hanem a tömegembert, a divatot, és valami minél semmit mondóbb, de azt minél nagyobb arccal teszi, az annál menőbb.

googeeeee.jpg

 

Személy szerint ahogy ezeket a videókat megtekintem szégyent érzek, és az a szomorú az egészben, hogy ezt nem nekem kellene éreznem, hanem azoknak, akik ezeket a videókat elkészítik, de sajnos egy olyan világban élünk, ahol valaki sztárrá nőheti ki magát azzal, hogy beképzelt, és ezt egy kamerába előadja mindenféle műfintorral egy divatos szenny zenére vergődve.

Ezeknek a fiataloknak nincs megtanítva az, hogy mi az a kritikus attitűd, és mi az a kritikus gondolkodás. Nem képesek mérlegelni, és átlátni azt, hogy mi értékes, és mi az ami hitvány és vállalhatatlan.

Mégis mit várunk a jövőtől, ha a mai generációnk ezen az útvonalon megy tovább?

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr6714305893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása