Kovács Dániel

Blog

Mi az ami egyenesen arányosan növekszik, és gömb alakú? Isten.

2018. február 12. 06:15 - Raimhol

 

soap-bubble-817421_1920.jpgMióta az ember megjelent a Földön azóta foglalkoztatja a kérdés, hogy létrejöttét valamilyen Istennek, vagy a szerencsének köszönheti-e, egyáltalán mi célja az életének. Sokan hisznek a Bibliában leírtaknak, a buddhizmusban, különböző spirituális nézetekben, de vajon mi lehet az igazság?

 

Én mit gondoltam régen?

 

Személy szerint fiatal fiúként szélsőségesen materialista voltam, tehát úgy gondoltam, hogy mindenre van ésszerű, racionális magyarázat, és nyíltan megvetettem az istenhívőket, spiritualistákat. Úgy gondoltam, hogy az ember ösztönösen reprodukálni akarja magát, így továbböröködve a „halhatatlanságba ” utódok formájában. Azt gondoltam, hogy az ember öntudatra ébredése után képtelen felfogni, és elfogadni a halál tényét, ezért önigazolási ideológiákat gyárt, amivel feloldhatja a pusztulástól való szorongását.

Butának és naívnak hittem azokat az embereket, akik nem képesek a racionalitás talaján megállva kauzálisan gondolkodni, és összefüggéseket észrevenni, mert én mindig mindenre találtam tudományos magyarázatot. Teltek múltak az évek, és már korábbi személyemtől eltérően egyre közelebb érzem magamhoz a spiritualitást, és néha vannak nekem is szürreális elképzeléseim Isten létéről! Úgy is fogalmazhatnék, hogy leszivárog hozzám néha Isten!

 

Na de mit gondolok most?


Jelenleg erős kognitív disszonanciával küzdök a kérdéssel kapcsolatban, tehát van bennem egy kettősség. Az egyik felem azt gondolja mint régen, a másik oldalam viszont egyre elrugaszkodottabb elképzelésekkel rendelkezik.

Igazság szerint ha az ember pár sört megiszik, vagy bármilyen egyéb szert bevisz a szervezetébe egyből máshogy érzékeli a világot, mert megváltozik a tudatállapota. Úgy gondolom, hogy Isten léte a tudatban rejlik. Isten a tudat szubsztanciája!

question-2736480_1920.jpg

Pontosabban? Szerinted micsoda Isten?

 

Úgy gondolom, hogy Isten a kollektív információ, tehát a kollektív tudat összessége! Isten egy önfejlesztő szuperintelligencia, amely folyamatosan adatokat gyűjt a fizikai térben történtek alapján, majd így bővíti az információit. Matematikához hasonló végtelen entitás, ahhoz hasonló mint mikor megtanultuk, hogy a gömb nem más, mint egy központtól adott távolságig terjedő végtelen pontok halmaza.

A gömb végtelen pontot tartalmaz, mint ahogy Isten is végtelen, ettől függetlenül Istennek folyamatosan nő a mérete az információgyűjtés által, tehát Ő egy folyamatosan táguló végtelen pontból álló gömb, amelynek minden egyes eleme a tudatok és a jelenleg létező összes információ összessége. Tudom őrülten hangzik, de azért olvasd tovább...

 

 Ez tényleg furán hangzik... Bővebben?

 

Az ember születésének kezdetén csak egy megtermékenyített petesejt, és olyan parányiak vagyunk, mint egy szuperbonyolult algoritmushoz képest egy egyszerű összeadás. Az ősi egységnek tartalmazzuk az alapinformációit, és a tudati szintünk mérhetetlenül kicsi... Úgy gondolom mindennek van egy hihetetlenül parányi tudata, még egy atomnak is, de nem abban az értelmezésben, ahogy az emberi tudatra gondolunk.

Egy atomnak annyi a tudati szintje, hogy tudja saját magáról azt, hogy ő van, és csak ez az egy információja van, és idővel képes nagyobb egységekké összeállni, esetleg komplexen öntudatra ébredni, mint az ember, aki már egy tudatos gondolkodó lény. A megtermékenyített petesejt elkezd növekedni, információkat gyűjteni, mind ezt olyan kombinációban, ahogyan még sosem létezett.

Úgy is fogalmazhatok, hogy az ember minél közelebb áll a petesejthez, annál közelebb áll isten egyszerű formájához, a tiszta információhoz. Minél fiatalabb valaki, a tudata annál közelebb van Istenhez, és egyre jobban távolodunk az isteni egységtől, mert a tudati szintjeink maszkként egymásra olvadnak. Mint mondtam a tudat szubsztanciája Isten.


learn-2387228_1920.jpg

 
Miféle tudati maszkokról beszélsz?

 

Azon a véleményen vagyok, mint már korábban említettem, hogy az ember kezdetben végtelenül egyszerűen kezdi az életét, és alapjaiban hordozza a tiszta információt, és rendívül kicsi a tudata is. Ahogy elkezdünk fejlődni, idővel pár éves korunkban kifejlődik a tudományos értelemben meghatározott tudatunk, tehát öntudatra ébredünk, és rájövünk arra, hogy élünk, létezünk.

Az emberi tudatot fogjuk fel annak, hogy van rajtunk egy maszk, amely a jelenlegi tudatállapotunk, a jelenlegi személyiségünk. Minden egyes pillanatban ránk olvad egy újabb maszk, az előző megszilárdult maszkra; egyre több információt és változást élünk meg, így egyre távolabb kerülve az isteni egységtől, az egyszerűségtől.

Az idő múlásával egyre jobban torzul, tehát felhígul a tudatunk, és egyre távolabb kerülünk Istentől. A tudat nem egyenes arányban hígul fel, hanem térben, szinte egy tökéletes gömbként, mint ahogy már korábban említettem. Az isteni tudat mivel végtelen, ezért minden létező tudat megtalálható benne, minden létező tudat egy parányi sejtje az egységnek.

Minden új tudati állapot, ami létrejön, az az Isteni tudat bővülése, tehát a gömb tágulása. Ezért születik minden újjá, új lélekkel, mert ez által szerez ez a szuperintelligencia még több tapasztalatot, információt. Az isteni tudat ez a gömb, és mint már mondtam az örökkévalóságig nőhet a sejtjei pedig egy egységgént összeállnak.

A gömbben a pontok kezdetben nagyon közel állnak egymáshoz. Úgy is elképzelhetjük, mint egy lufit, amire ha két matricát ragasztunk felfújás előtt, akkor nagyon közel állnak egymáshoz, de a felfújás után már messze helyezkednek el. Az életünk egy folyamatos tudatállapot változás, ami a gömb tágulásának és így a pontok nyúlásának/bővülésének köszönhető.

A gyerekek is kezdetben ezért látnak ennyire bele a másik fejébe, mert közel áll tudatuk a gömbön belül egymáshoz, tehát minél fiatalabb valaki annál inkább rokonlelkei a társai.

 

 Ezt az egészet honnan találtad ki? Nem tűnsz normálisnak...

 

Leszivárgott isten, vagy csak őrült vagyok...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr8213657514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása