Kovács Dániel

Blog

Prolik rendszerezése! Te hová tartozol?

2018. augusztus 28. 07:43 - Raimhol

Sokat emlegetem a prolikat, de még sosem említettem, hogy milyen különböző kategóriákba sorolhatóak! Talán magadat értelmiséginek vallod, de miután ezt elolvastad, és magadra ismertél fel leszel háborodva, viszont ez nem probléma, mert az emberi egod lerombolása csak segíteni fog, hogy idővel talán magasabb szintre lépj.

 

A kultúrsznob

 

A kultúrsznob az a fajta proli, aki minden egyes lélegzetvételével igyekszik kifejezni azt, hogy ő milyen intelligens, és azt, hogy milyen magasan művelt. Egyfajta cinikus megvetéssel tekint mindenkire, akit ő nem tekint értelmiségi személynek, és őt az élteti és motiválja, ha felvághat az intelligenciájával. A kultúrsznobnak gyakran nincs szilárd önbizalma, ezért nárcisztikus, és igyekszik a központba kerülni intellektusával, ami legtöbbször csak látszatintelligencia, mert valójában felszínesen és egyszerűen gondolkodik. A kultúrsznob gyakran kalapban jár, szeret bort ízlelni, és a többi kultúrsznobbal bort elemezni szabadidős tevékenységként. Véleményük felszínes, de a társadalmétól tágabb, amivel szívesen elhencegnek. A kultúrsznob büszke a felszínes tudására, amiről ő azt hiszi, hogy a tudás csúcsa. Gyakran kedvel olyan előadókat, akik eltérnek az átlagtól, vagy azt akit david bowienek hívnak. Sokszor a Jazz-t is kedvelik, vagy a festményeket, és megvetnek érte, ha te ezt nem kedveled. Vannak a kultúrsznobnak alfajtái is, mint például a nyelvtanfasiszta, aki ha talál egy nyelvtani hibát a szövegedben, akkor egyből ajánlja számodra a magyar nyelvkönyvet az helyett, hogy érveket sorakoztatna fel.

 girl-1064664_1920.jpg

A primitív

 

A primitív állati ösztönökkel bír, és büszkén megvallja a világnak azt hogy ő létezik. Gyakran üvölteti a zenét mobiltelefonján, ezt persze úgy, hogy mindenki hallja, még akkor is amikor a buszon valaki aludni szeretne. A primitív proli igyekszik büszkélkedni olyan dolgokkal, hogy a kocsmában hogyan vert meg valakit majdnem, vagy egy lánnyal hogyan szexelt. A primitív proli rendkívüli mértékben szereti a pénzt, és mindig szeretne gazdag lenni, ezért gyakran tipmixel. Bármit szívesen csinál, ami a könnyű pénzszerzést előtérbe helyezi. Ez az a kaszt, ami szinte teljes mértékben az ösztöneit használja, és nem igazán képes az önkontrollra.

 animal-3346192_1920.jpg

A tükörhobbit

 

A tükörhobbit az a típusú ember, aki a külsejével azonosítja a boldogság mértékét. Minél vonzóbb a róla készült kép, amit a lehető legtöbben tekintenek meg a közösségi oldalakon, ő annál inkább egoistább, és boldogabb. Ez a fajta ember igyekszik minden nap több képet is megosztani saját magáról mind ezt olyan formában, és olyan jelleggel, ami a lehető legtöbb kattintást eredményezi. A tükörhobbitok imádnak látszani, ezért kedvelt hobby számukra a modellkedés, vagy az olyan jellegű tánc, ahol a lehető legjobban tudják mutogatni a feneküket, vagy a mellüket. Ez a fajta egyed mindig magabiztos, és hisz a céljaiban, ezen kívül nagyon gyakran hasonló barátokkal rendelkezik. A tükörhobbit gyakran anyagias, és pénzéhes, ám ezt igyekszik leplezni.

 woman-660806_1920.jpg

A nyugger

 

A nyugger a nyugdíjasok egy olyan speciális fajtája, amely gyakran lefojtott agresszióval rendelkezik, és ezt olyan formában éli meg, hogy egy adott háztömb lakóit terrorizálja. Gyakran rosszindulatú, és szexista, öltözködését tekintve kedveli a zokni szandál kombinációt. Sokszor figyeli a körülötte lakókat akár egy titkos ügynök, és ha neki nem megfelelő dolgot lát, azt a másik orra alá dörgöli, hogy a lelkében felgyülemlett káoszt enyhítse.

 bupa-aged-care-social-lg.jpg

Az átlag ember...

 

Igen, sajnos az átlag ember felszínes, és buta. Gyakran általános véleménnyel rendelkezik a világról, és a világ komplexitása megértésének próbálkozása helyett gyakran alkalmaz sablonvéleményeket, és sablongondolatokat, amelyeket át sem gondolt. Gyakori átlag embertől származó proli gondolatok:

-Aki megölt valakit, azt ugyan úgy meg kellene ölni!

-Ha a pasim lefeküdne mással, akkor már nem szeret!

-A marihuána drog, ezért rossz!

-lyuk lyuk, csak a keret más


-Ha valami nem tetszik kritizálás helyett foglalkozz mással

-Pozitív gondolkodással mindent bevonzok amivel boldog leszek!

 

Nem szeretnék megsérteni senkit, de úgy gondolom, hogy nem szabad általánosan bevett gondolatok szerint élni! A világ legalapvetőbb dolgait is, amit megtanítottak számunkra, át kell gondolnunk, és mérlegelnünk kell, hogy: Biztos ez így helyes?


light-bulb-1042480.jpg

Gondolkodj, és kerüld az általános gondolkodást! Mégis hogyan léphetnénk a világ fejlődésében előre, ha még mindig úgy gondolkodsz, ahogy a nagyszüleid, de mind ezt úgy, hogy el sem gondolkodtál, hogy vajon helyes gondolatokat adtak-e át? Ezt a cikket azért írtam, mert számomra dühítő, hogy nagyon kevés az az ember, aki az általános dolgok elfogadása helyett gondolkodna komolyabb témákról is, és ennek hangot is adna, de reménykedem benne, hogy ez idővel változhat.

 

Ha tetszett a cikk, vagy bármilyen személyes kérdésed lenne:

https://www.facebook.com/KovacsDanielBlog

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr3714206931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása