Kovács Dániel

Blog

A titok c. könyv leleplezése!

2017. augusztus 18. 06:17 - Raimhol

aaeaaqaaaaaaaa05aaaajdm0mdu1mdbllwjjmtatngmyzs1hnjbhltfmzjm5zjmyztayzq.jpg

Itt az ideje, hogy beszéljek arról az elcsépelt ideológiáról, miszerint:"ha nagyon akarsz valamit, akkor bármi lehetséges, csak igazán akarni kell, és megvalósul"! Manapság főleg az utóbbi 10 évben nagyon elterjedt ez a gondolkodásmód, és tonna mennyiségben adnak el olyan könyveket, amik a gondolat teremtő erejével foglalkoznak, és legtöbbször ezt valamilyen áltudományos okoskodással is magyaráznak, hogy ez miért lehetséges.

 

Mindenkinek szíve és joga abban hinni amiben akar, de fontos tisztázni pár dolgot, mert hatalmas problémákat látok felfedezni a téma kapcsán! A probléma azzal kezdődik, hogy az ember önámítja saját magát, és azt hiszi, elég igazán akarni valamit, sokat gondolni rá, és teljesülni fog a vágya. Tény, hogy ha az ember erősen küzd valamiért, nagyobb eséllyel éri el a céljait, de egy hatalmas nagy ferdítés azt állítani, hogy minden lehetséges.

 

Ehhez tartozik a Titok nevű elmélet is, miszerint a gondolatnak teremtő ereje van, és ha nagyon sok pénzre gondolsz, akkor ez által befogod vonzani a pénzt, mert a tudat alattid rákapcsolódik erre a "frekvenciára", majd a sors úgy fog alakulni, hogy valami úton módon elérkezzen hozzád a pénz, a siker, vagy bármi amire erősen koncentráltál.

 

Azért egy nagyon okos áltudományos könyv, mert az embernek nagyon sokszor van olyan érzése, hogy:"jé pont nem rég gondoltam a régi rokonomra, aki most hívott fel!". Ezek viszont csak véletlen egybe esések, hiszen az embernek naponta több ezer gondolata van, és elképzelhető, hogy egyébként is gondolsz például egy kólás üvegre, de amikor már olvasod a Titok c. könyvet, utána már észre is veszed, ha elmész mellette, és azt fogod hinni, biztosan az elmélet igazsága miatt "vonzottad" be ezt is.

 

Sokszor, és mai napig is sokat gondolkodom ezzel kapcsolatban hátha van valóság alapja, ezért nem is vetem meg azt, aki hisz benne, de ha létezik is ez a dolog, engem az akkor is felháborít, amikor valaki nyomja azt a szöveget, hogy:minden lehetséges, csak gondolni kell rá. Ha a ember arra gondol, hogy halhatatlan, és megeszik egy komolyabb mennyiségű ciánkapszulát, biztosíthatlak róla, hogy az illető bele fog halni. Sőt, ha megeszel 3 romlott szalmonellás nyers tojást, biztosíthatlak arról is, hogy nemsokára negatív élményben lesz részed, ha gondolsz arra, hogy téged nem betegít meg semmi, de ha nem gondolsz rá, akkor is.

 

Ilyenkor természetesen az elvakult hívők azzal szokták magyarázni a jelenséget, és hitegetni saját magukat, hogy egyébként működik a teremtés, csak nem gondoltak eléggé erősen rá, vagy véletlenül gondoltak erre a negatív dologra is, és ezért nem teljesült az amit szerettek volna. Ezt az elméletet lehetne bizonyítani, méghozzá nem is túl bonyolult módon! Szedjünk össze 100.000 embert, és mondjuk meg mindenkinek, hogy higgyen, és gondoljon 5 előre megadott számra. Erről a tesztről csak a 100.000 embert értesítjük, majd miután erősen gondoltak a számokra egy héten keresztül, végül kihúzunk 5 számot, és elméletileg, mivel külső gondolat nem hathat a tesztre, és senki más nem tudott róla, ezért a kihúzott számoknak meg kell egyezniük, az általuk gondolt számokkal.

 

Úgy gondolom, hogy az emberi tudat valóban hatalmas dolgokra képes, és mai napig nincs felfedezve hogy pontosan mikre is, és hiszek abban, hogy a tudat alatti képes mondjuk a rákos sejteket elpusztítani, vagy öngyógyítani, mert az emberi test, és a tudat alatti rendkívüli, és képes változásokat létrehozni a testben, hogy valamilyen problémát kikerüljön, vagy megakadályozzon, és ebben az értelemben egyfajta meditáció, vagy tudat alattira gyakorolt gondolat elindíthat folyamatokat, de nem úgy, hogy arra gondolok, hogy én sosem betegedhetem meg, és akkor nem fogok megbetegedni többet, mert ez nincs így.

 

Az ember hatalmas dolgokra képes, ha megvan a tehetség, a kitartás, a befektetett energia, és az önmagunkba vetett hit, de senki ne higgye azt, hogy elég valamit nagyon akarni, sokat gondolni rá, hinni benne, és akkor bármi lehetséges, mert ez egy olyan útvesztőbe vezet, amiből nincs kiút, és egy hamis világ felé mutat. Hiába akarjátok nagyon, és gondoltok valamire nagyon erősen, attól még a nap nem fog nyugaton kelni, és keleten nyugodni, és egy tolókocsis és egyben rákos 60 éves ember aki láb nélküli sem fogja megverni futásban, a világ jelenlegi legjobb futóját, ezért szeretném még egyszer nyomatékosítani, miszerint az a közhely miszerint elég valamit "Nagyon akarni, és teljesül", egyszerűen egy elcsépelt hazugság.

 

A gondolatnak van teremtő ereje, de nem abban az értelemben, hogy amire gondolsz az biztosan teljesül. Az agy képes változtatni a testen, és hatni a környezetére, és még azt sem vetem el, hogy esetleg létezhet valamiféle racionalitásnak ellentmondó energia, ami az emberben/tudatában jelen van, és hatni tud a világra, de ennek összhangban kell lennie a fizikával, mivel fizikailag kimutathatónak kell lennie, ha valahogy valaki a semmiből mondjuk energiát hoz létre gondolat által, vagy bármiféleképpen hat a világra. A jelenlegi állás szerint nincs bizonyíték, mert egyetlen komolyabb teszt sem tudta bebizonyítani ezeknek az állításoknak az igazát. Ebben az értelemben pedig nem nagyobb hülyeség abban hinni, hogy egy nadrág nélküli kalapos óráskecske folyamatosan figyel téged, amikor nem látja senki őt, mint abban hinni, hogy:

"minden lehetséges, és a gondolatnak teremtő ereje van"!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr3612758776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása