Kovács Dániel

Blog

Az internet sötét oldala!

2017. augusztus 19. 03:36 - Raimhol

bitcoin-2643160.jpg

A modern ember döntő többsége használja az internetet, de az általunk ismert web böngészésével csak a felszínt kapargatjuk, és sokan nem tudják, hogy ennél mélyebbre is lehet ásni! Az Amerikai haditengerészet fejlesztette ki évekkel ezelőtt a Tor hálózatot azzal a céllal, hogy titkosított, és lenyomozhatatlan formában tudjanak kommunikálni egymással a résztvevők.

 

A Tor böngésző elérhetővé vált mindenki számára, konkrétan most is két kattintással letölthető. Ezzel a böngészővel olyan weboldalakat találhatunk, amelyet sima böngészőből, mondjuk egy Chrome-ból nem fogsz tudni megnyitni, csak és kizárólag a korábban említett keresővel! Feltehetitek a kérdést, hogy:

-Rendben, de mi ebben az érdekes, és ez mire jó?

A válasz igen egyszerű... Mivel lenyomozhatatlan a weboldalak helyzete, és azt sem lehet lenyomozni igazán aki használja, ezért gigantikus mennyiségű illegális tevékenység folyik ezeken az oldalakon. Ezt az illegális oldalát hívjuk Darkwebnek, és sokan hallottatok is már róla valószínűleg.

 

A Darkweben találhatunk online kábítószer webshopot, gyermekpornót, rengeteg gore oldalt, és még bérgyilkost is fogadhatunk. A felsorolásom így is még meglehetősen kevés a lehetőségekhez képest... Azt is tudni kell, hogy a többszörös titkosítás miatt ez a böngésző nagyon lassú, de nem is szeretnék beszélni tovább a technikai oldalról, sokkal inkább fontos beszélnem arról, amit idáig más még nem tett meg, a társadalmi hatásáról!

 

Bizonyos szempontból van hatalmas haszna is a Tor hálózat használatának, mégpedig az, hogy akik diktatúrában élnek, ők anonim módon tudnak harcolni, és tevékenykedni. Több alkalommal is előfordult, hogy újságírók ezen keresztül juttatták ki, az elnyomó hatalom által titkosnak vélt információkat. Természetesen több kárt okoz, mint hasznot ez a böngésző.

anonymus-1235169_1920.jpg


A probléma ott kezdődik, hogy az illegális oldalak használatával megnő a kereslet, mivel minél többen tudnak ennek a létezéséről, annál több ember lesz, aki akár pénzt áldoz illegális tevékenységekre. Társadalmi felelősségünk van, ezért nagyon fontos, hogy ne kereskedjünk ezeken az oldalakon, mert súlyosabb következményei vannak, mint amit eltudunk képzelni!

 

Amennyiben a keresletet kezdjük el növelni a megtekintéseinkkel, vásárlásainkkal, akkor növelni fogjuk az illegális tevékenységeket. Lehet hogy embereket fognak elrabolni, vagy kislányokat megerőszakolni kamera előtt, hogy azt eltudják adni jó pénzért. Fegyvert is vásárolhatsz, de annak nagy része ISIS, vagy hasonló terrorszervezetek kezében van, ebből következik, hogy közvetetten részese vagy terrorcselekmények finanszírozásának!

 

Az ember egy kíváncsi élőlény, és úgy gondolom rá szabad menni megnézegetni, hogy milyen is pontosan az amiről meséltem, persze szigorúan 18 éves kor felett, de nagyon fontos, hogy semmi képen se regisztráljunk sehol, és sose vásároljunk semmit! Hiszen társadalmi felelősségünk van, és nincs jogunk önző módon élvezeteinkért terrorszervezeteket, és szervezett bűnözőket támogatni!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr2512762100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása