Kovács Dániel

Blog

Legális gyilkosság, erkölcsös ilyet tenni?

2017. augusztus 30. 11:17 - Raimhol

mama-2077517_1920.jpg

Az abortusz egy olyan lehetőség nők számára, aminek helyességéről megoszlanak a vélemények, de úgy érzem nincs elegendő diskurzus erről a témáról, ezért most lesz! Nem vagyok abortuszellenes, de azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a fogamzásgátlás utolsó mentsvárának használjuk ezt a vívmányt. Legtöbbször abban az esetben élünk abortusszal, amikor két ember a totális felelőtlenségről tesz tanúbizonyságot, és pánikba esettségükben ehhez az eszközhöz folyamodnak. Mélységesen elítélem, hogy olyan mértékű felelőtlenség járja át a világot, ahol csak úgy képes "becsúszni" egy gyerek, majd egy vállat rántva abortáltatják azt, vagy bedobják egy intézetbe, rosszabb esetben a kukába.


Mik szoktak lenni az abortusszal élő nők önámításai?

 

  • "Nem lenne így úgysem jó élete, hogy az apja otthagyott!"
           

Tipikus önigazolási ideológia, ahol a nő már kapásból eldöntötte, hogy a gyermeknek nem lenne apa nélkül olyan boldog az élete, ezért logikus, hogy inkább öljük meg ugye? Ha már annyira felelőtlenek voltunk, hogy a gyereket létre hoztuk akaratlanul, akkor annyi felelősségtudatunk se legyen, hogy kihordjuk, és elhelyezzük egy intézetben, vagy egy szerető családnál! Gyilkoljunk ugye? Ez az! Tapsvihar...



  • "Fiatal vagyok még a gyerekneveléshez, elrontanám az életemet vele, hiszen egyetemre járok...

Megcsinálni persze nem volt fiatal, és nem volt elég esze ahhoz, hogy bevegyen egy esemény utáni tablettát. Szintén logikus lépés, hogy ha választhatunk az egyetem és az embergyilkosság között, akkor inkább az egyetem a fontosabb ugye? Igaz, gyilkoljuk csak meg a magzatot, úgyis csak egy olyan kis növekvő izé. Gyors kiszedjük belőled, és már mehetsz is tovább suliba, ez teljesen humanista lépés nem? Nem kell aggódni óvszer miatt sem, maximum ha lesz legközelebb is egy "becsúszás", majd megint abortálhatunk csecsemőket.

 

  • "Nem lennék képes másnak odaadni!"


Nem lennél képes másnak odaadni a kisgyermeket, ezért haljon meg még születés előtt egy gép által, ami kiszívja belőled, ami szinte állatként bedarálja ugye? Teljesen logikus.



A gyilkosság bűn!

 

Úgy gondolom mivel a magzatnak már dobog a szíve a fogantatás után nem sokkal, és szinte egy az egyben olyan fejlett mint egy felnőtt ember, ezért annak ellenére, hogy magatehetetlenül fekszik az anyja méhében, a méretétől függetlenül nem egy tumorról beszélünk, hanem egy érző lényről, amit kiszívni egy géppel, vagy megölni egy injekcióval gyilkosság! Humanistaként azt vallom, hogy a magzatot hozzuk a világra, majd adjuk intézetbe gyilkosság helyett! Embertelennek tartom a magzatgyilkosságot!

 

Kinek van joga az abortuszhoz?

 

Úgy gondolom, hogy nem helyes, ha egy nő az apa beleegyezése nélkül elvetetheti a gyermeket, mivel az nem csak az övé, hanem a férfié is! A jog viszont ezzel nem foglalkozik, ez pedig kettős mérce használat, tehát igazságtalan. Sokszor megkapom ilyenkor azt az érvet, hogy rendben, könnyű ezt mondani, de a nőnek kell kihordani a gyermeket, nem a férfinak! Erre viszont az a válaszom, hogy annak tudatában volt felelőtlen a nő, hogy tudta mik a következményei a teherbe esésnek, és az elővigyázatlanságnak, ezért vállalja a felelősséget!

 

 Milyen esetben támogatom az abortuszt?

 

  • Abban az esetben támogatom az abortuszt, ha az adott nőt megerőszakolták, és így esett teherbe! Ilyen esetben érthető, ha nem lenne képes kihordani, és teljes mértékben visszautasítja a lehetőségét annak, hogy humánus módon intézetbe helyeztesse a csecsemőt a születés után. 

  • Támogatom akkor, ha kiderül, hogy a gyermek olyan testi, vagy szellemmi fogyatékossággal születik, amivel együtt élni borzasztóan nehéz lenne a gyermeknek és a szülőnek.

  • Abban az esetben, ha az anya halálát okozhatja, mert olyan veszélyt rejt magában a magzat egy adott szituációban. Pl kiderül, hogy az anya rákos lett, vagy ehhez hasonló betegség, amit csecsemővel együtt nem igazán lehetne leküzdeni.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr2812789648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása