Kovács Dániel

Blog

Homeopátiát választani orvos helyett?

2017. szeptember 23. 15:10 - Raimhol

globuli-1574433_1920.jpg

Mi a homeopátia?


A homeopátia egy olyan készítmény amely a gyártók állítása szerint magában hordoz olyan anyagokat, amelyek szinte spirituális módszerekkel fognak meggyógyítani téged. Ez a keverék, olyan szinten hígítva van, hogy nagy eséllyel egyetlen víztől eltérő molekulát sem  tartalmaz, tehát a szer amit megveszel valószínűleg tiszta víz! Tehát laboratóriumi vizsgálatokkal kimutathatjuk azt, hogy a "gyógyszer" nem tartalmaz hatóanyagot!

 

 Miért veszélyes?

 

Az a legnagyobb veszélye a homeopátiának, hogy mivel tudományosan bizonyított, hogy semmilyen hatóanyagot nem tartalmaz, ezért a készítmény a placebo hatáson kívül sehogy nem segíthet rajtunk! Mi ezzel a baj? Az, hogy sokan hisznek a homeopátia gyógyító hatásában, és orvosi segítség helyett is ezt választják! Rengeteg ember van, aki orvosi ellátás helyett egy súlyos betegséget is ilyen fajta szerekkel akar megoldani, persze gyógyító hatóanyag hiányában eredménytelenül, és sokan talán ezért betegednek meg tartósan, esetleg halnak meg!

 

Mit kellene tenni ellene, mi a megoldás?

 

Úgy gondolom nem szabad hagynunk, hogy olyan termékeket tehessenek cégek a gyógyszerek polcaira, amelyek orvosilag nem bizonyították, hogy egy megadott százalékban hatásosak! Tiltani kellene ezeknek a szereknek a forgalmazását, sőt felelősségre is kellene vonni azokat a gyárakat, amelyek képesek emberek testi és lelki épségét kockáztatni hatóanyag nélküli szerekkel!

 

És a placebo hatás nem számít?

 

Természetesen a szernek van placebo hatása akkor, ha valaki hisz benne, de ez nem jelenti azt hogy segíteni fog, és eredményt érsz el vele. Az emberi test az elmén keresztül képes az öngyógyításra, de nem jelenti azt, hogy ezért engedélyt kell adnunk ezekre a homeopátiás gyógyszerekre, amelyek átvernek bennünket, mivel azt állítják van hatóanyaga, pedig nincs! A placebo hatást el lehet érni meditációkkal is, nincs szükségünk a hazugságokra!

Miért ne szedje az aki akarja, miért tiltsuk?

 

Az a véleményem, hogy társadalmi felelősséggel tartozunk azok számára is, akik önerőből nem képesek belátni a homeopátia veszélyeit, és nem képesek elmenni egy orvoshoz sem, a hitük miatt! Azt sem hagyhatjuk, hogy gátlástalanul élősködjenek cégek a naív embereken!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr6712887866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása