Kovács Dániel

Blog

Különleges szeretnél lenni, de nem megy?

2017. december 20. 06:35 - Raimhol

iphone-1283462_1920_1.jpgA legtöbben szeretnénk népszerűek lenni kisebb, vagy nagyobb körben, ezért felregisztrálunk instagramra és Facebookra, ahol lájkok formájában megmérhetjük azt, hogy mennyire kedvelnek minket ismerőseink.

Az átlagos ember természetesen átlagos mennyiségű lájkot fog kapni, de mivel mindenki szeretne különlegessé válni, ezért elkezdünk a társadalomnak megfelelően kompenzálni olyan formában, hogy az több kedvelést eredményezzen, így népszerűbbek lehetünk a sousol médiában.

Mindenki beáll a sorba, és jól megtanulja, hogy milyen fajta, formájú, típusú képeket kell készíteni ahhoz, hogy elég népszerűséget kapjunk egy napig, ezért meglehetősen hamar kialakul a megfelelési kényszer, mivel mindig szeretnénk megfelelő számú pozitív visszajelzést kapni. Ha nem kapunk megfelelő mennyiségű pozitív visszajelzést, akkor a megfelelési kényszereink miatt már nem érezzük magunkat teljes értékű embernek.

Úgy tapasztalom, hogy a társadalom döntő többsége megpróbálja átlagosságát kompenzálni, és figyelmet generálni bármilyen módszerrel, mind ezt úgy, hogy közben azt demonstrálja a világ felé, hogy ő különleges, és senkinek soha nem akar megfelelni, ennek ellenére mégis egy másolat minden egyes fényképe, öltözködése, mosolya. Megnézünk egy különlegesnek titulált népszerű lányt, és azt fogjuk látni, hogy totálisan ugyan olyan minden képe, mint a többi népszerű embernek.

A modern sousol média egy olyan felület, amely darabokra rombolja az önképünket. Ha valaki korábban egy csinos nő volt, akkor ő elégedett volt saját magával, manapság egy ugyan ilyen lány, felnéz instagramra, és meglát egy másik szép lányt magán kívül, akinek 100.000 lájkja van képenként, de neki csak 324, és nem érti mi az oka! Elkezd kérdéseket feltenni magának: Annyival csúnyább vagyok? Annyival értéktelenebb vagyok?

Erre pedig igen lesz a saját válasza, hiszen ha nem lenne értéktelenebb, és csúnyább, akkor ugyan annyi lájkot kapott volna! Túl sok referencia van, amihez hasonlítani tudjuk saját magunkat, és egy éretlen személyiség ezt nem képes elfogadni, ezért kompenzálni kezd.

Mindenki elkezdi legyártani azt a képet saját magáról ami mindenkinek szimpatikus! Mindenki igyekszik a jó arcát mutatni, és azt átadni, hogy mennyire boldogok vagyunk, milyen jót eszünk épp az étteremben. Úgy gondolom egy igazán boldog ember nem fotózza le azt, hogy épp az aktuális szerelmével a gyertyafényes vacsoránál mit fogyaszt, hanem elteszi a telefonját a zsebébe, és ott is tartja.

 

Különleges szeretnél lenni?

 

Pontosabban az a kérdésem, hogy különleges szeretnél lenni, vagy népszerű? A népszerű emberek többnyire nem különlegesek, csak tudják, hogy mi az amit hazudni kell a saját életükről ahhoz, hogy az kattintásképes legyen. Megtanulták jól, hogy mi az a műmosoly, és negédeskedés, amivel népszerűséget lehet maximalizálni.

Különleges szeretnél lenni még mindig? Rendben, akkor ne akarj megfelelni senkinek, és ne is másold senki képeit, ruháit, viselkedését! Találd meg azt, hogy ki is vagy valójában, ha pedig ez senkinek sem tetszik, akkor fogadd el, hogy te másabb ember vagy mint a többiek, akivel esetleg nem tudnak azonosulni, de legalább nem leszel egy másolat.

Lehet hogy nem fog kedvelni csak kevés ember, de az a kevés ember Téged fog kedvelni, és nem azt a kirakatbábút, amelyet mutattál magadról a világnak. Fontosnak tartom, hogy az ember merjen önmaga lenni, és ne akarjon megfelelni mindenkinek. Igazság szerint mindenki különleges, de valaki a népszerűségért eladja az identitását a marketingdémonnak, aki profin megtanít idővel tökéletes tömegcikket gyártani a személyiségből.

Talán elég számodra a népszerűség is, és az, hogy foglalkoznak veled, akkor viszont elég egyszerű a recept. Hidd el magadról, hogy mennyire különleges vagy, majd figyeld meg, hogy az igazán népszerű emberek hogyan viselkednek, mit cselekednek, és ezt követően másold le őket, és hamisítsd meg azt, aki igazán vagy! Csinálj bevált, de átlagos dolgokat, amik népszerűek:

 

  • Selfie egy "kávéról", amit a kezedben tartasz a combodnál, hogy mutogathasd a lábaid #kávézás beágyazással.

  • Mutasd meg milyen aranyos a kiskutyád, a kiscicád, közben pedig told bele a képed egy negédes mosollyal!

  • Írd ki, hogy #minden_lehetséges, majd pózolj a konditeremben.

  • Fényképezd le milyen király és drága helyen voltál, ahová más nem juthat el. (vagy csak nem teszi ki mindenki a közösségi oldalára).

 

Tessék, megkaptad a népszerűség kezdőszettet tőlem ajándékba. Ezt a tudást persze megtanulod majd bővíteni! Itt az ideje elkezdeni legyártani téged szerethető, és népszerű személlyé, hogy érezhesd mennyire különleges ember vagy!

Ha úgy érzed érdekes volt a cikkem, kérlek oszd meg, és iratkozz fel jobb oldalon a facebook oldalamra! :)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr6713360185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása