Kovács Dániel

Blog

Top 5 hitvány vlog fajta!

2017. augusztus 23. 23:34 - Raimhol

portrait-2650997.png

5. "Mi van a táskámban?

 
Arról a videósról van szó, aki a világhoz abszolút semmit nem ad hozzá, igaz el sem vesz belőle. Van egy táskája, amelyben lesz egy vagy több tárgy, amelyet egyesével bemutat. De minek? A videó egyetlen célja a zsákbamacska elvű kíváncsiságfaktor kielégítése, mert az ember kíváncsi mi is van ebben a kis ridikülben. Egyértelműen öncélú tartalmatlanság gyártás folyik, de különösebb kárt nem okoz ha ilyesmit nézünk, ezért is került csak az 5. helyre.

 

4. "Reakció régi képeimre"

 
Általában itt a befutott videósokról van már szó, akik azzal próbálnak lájközönt elérni, hogy régebbi videójukat, vagy képeiket nézegetik, és közben oltogatják saját magukat a kamerjukban. Láthatjuk ahogy folyik az agyjátszás a vlogger részéről, és úgy próbál meg feliratkozókat gyűjteni, hogy saját magát a saját maga korábbi verziójához képest magasabb szintűnek tünteti fel, ezért így nem sért meg senkit. Miért ez a 4. helyezett? Azért, mert táskanyitogatás esetén legalább valaminek a bemutatása megtörtént, itt csak a tömény érdektelenséget tapasztalhatjuk.


3. Ne énekelj kihívás!

Elérkeztünk arra a pontra, amikor a nézőket totálisan hülyének nézzük, és gátlástalanul ki is használjuk! Gondolja a vlogger... Azt látjuk, hogy egy ember elkezd zenét hallgatni, és megpróbál nem énekelni! Megpróbálják azt elhitetni velünk, hogy egy jó zenének a hallgatása olyan szintű érzelmeket vált ki belőlünk, hogy szinte lehetetlen kibírni az éneklést.Természetesen van amikor szinte mindenki dalra fakad ha egy jó zenét hallgat, de senki ne akarja már beadni nekünk, hogy kibírhatatlan lenne visszatartani, ha magunkba akarjuk folytatni ezt a késztetést! Vegytiszta agyjátszás folyik végig a videóban, amit megtekintve a jobb érzésű néző kínosnak él meg. Miközben nézem, én érzem magam kínos helyzetben, de az a szomorú, hogy a vloggernek kellene!


2. „Szponzorálnak, ezért turmixolok!”

 

Az erkölcstelenség mintapéldája tárul szemünk elé, amikor valaki valami drága tárgyat összeturmixol, szétver, elpusztít, csak is azért, mert öncélú érdekeit szolgálja ez a tevékenység, hiszen a szponzorok ezért rengeteget tejelnek számára. Nem maga a tárgy pusztításán van a hangsúly, amelyet kap a vlogger, hanem az erkölcstelenségükön, mivel képesek olyan tárgyakat reklámozni, amelyek akár még károsak is lehetnek. Nem is a szponzorációval van az igazi probléma, hanem azzal, hogy a vlogger belemegy abba az üzletbe, hogy marketingnek használva a saját felületét az arcunkba tol egy, rosszabb esetben több reklámot, és nem utasítja vissza, mivel a videóit eleve üzletként tekintette. Természetesen vannak olyan dolgok, amelyeket nem bűn szponzorálni, és az még pozitívum is, ha a vlogger ezt elmondja nekünk, viszont az amikor valaki csúsztat, hazudik, és úgy csinál, mintha nem is lenne szponzoráció, hanem csak úgy eldöntötte poénból, hogy leturmixol egy iphone-t az már arcátlanság.

 


1. "Önjelölt egó-trainer vagyok"

 

Sokan Szabó Péter, és Oravecz Nóra nyomdokaiba lépve megalkotják azokat a videókat, amelyek az előbb említett két "bölcselő" giccshintésére és ördögi ámítására alapul. Ezek az önjelölt vloggerek minden egyes videójukkal az egódat akarják magasabbra pumpálni, és közhelyekkel tömni az agyadat, mint például: "Ha igazán akarod, akkor bármit elérhetsz". Mi is ezzel a probléma? Az, hogy borzasztóan káros, és hazug! Elhitetik veled, sokszor csak éppen hogy 15 éves tinik, akik jól megtanulták a felüljáróik hazugságaiból a manipuláció eszközeit, és ideológiáit, hogy: "bármi lehetséges, nem létezik lehetetlen, minden fejben dől el", és még egy rakat közhelyet. Az életben viszont nem elegendő borzasztón akarni valamit! Tehetség kell, kitartás, alázat, és még csomó tulajdonság, és összetevő, amely eljuttat a céljaidhoz. Az ego pumpálása által csak vakmerő leszel, és elveszíted a realitásodat. Az egó-tréner megtanít arra, hogyan viselkedj szociopata módjára, mivel téged helyez mindig a középpontba, és csak a Te érzelmeid számítanak szerintük. Elidegenít azoktól a barátaidtól, akik esetleg rossz életszakaszban vannak, mivel: "kerüld a negatív embereket". Maradjatok a realitás talaján, és ne az egótokat tömjétek, hanem az igazságérzeteteket, és harcoljatok az igazságtalanság ellen!

 

Végszó

 

Természetesen ez egy szubjektív lista, és biztos vagyok benne, hogy sok vlogfajta van, amely kritikát érdemelne, ezért kíváncsi vagyok a véleményetekre, amit bátran osszatok meg velem! Ha tetszett a bejegyzés oszd meg bármilyen platformon, mivel egy feltörekvő blogger vagyok, és fontosnak érzem, hogy nagyobb tömegekhez is szólhassak közcélú érdekekből. Köszönöm szépen ha végigolvastad!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr7112775422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása