Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kovács Dániel

Blog

A monogámia, amivel öncsonkolod magad.

2019. augusztus 22. 08:12 - Raimhol

love-3189932_1920.jpgA monogámia egy szánalmas megalkuvás, amivel egy olyan öncsonkító fogadalmat teszünk, amellyel lekorlátozzuk a saját szexuális vágyainkat, pusztán abból a kisstílű érdekből, hogy így egy kölcsönös konszenzussal a másik fél se élhesse ki vágyait más személlyel.     
 
 

Egy olyan alku, amiben a másik felet görcsösen, hazugságokkal, és félelmekkel teli érzelmeinkkel birtokolhatjuk, szerelemnek hazudva azt, elmantrázva azt a frázist, hogy: "Ha igazán szeret valaki, akkor nem fekszik le a partnerem mással". Hazudni akarunk önmagunknak, hiszen ha beismernénk, hogy a partnerünk mellett más is megmozgatja a fantáziánkat, feltárná az igazságot, hogy valószínűleg a szerelmünk is hasonlóan gondolkodhat erről, ezt persze nem tudnánk mi, a mérhetetlenül nagy, és kisajátító egónkkal elfogadni.

Az emberi elme imád mindent birtokolni, és eszközként használni, ebbe beletartozik a szeretendő társ is, akit valódi szerelem helyett korlátozással büntet a mezei, százasszög egyszerű gondolkodásával, hiszen a társadalom ezt a gondolkodási formát sulykolta bele. Megtanultuk a patetikus semmitmondásokból, és a szerelmet hazudó nyáladzó szövegekből, hogy a partneredet ha szabadon engeded, és ő úgy érzi, hogy rajtad kívül más is vonzó lehet számára, és kíváncsiságát nem hagyja leapadni, akkor Ő "nem szeret."

Azt akarjuk hazudni gyerekes viselkedésünkből fakadóan, hogy soha senki, semmilyen körülmények között nem lehet vonzó számunkra, ha párkapcsolatban vagyunk, vagy ha mégis, ezeket a vágyakat el kell fojtani. Ha igazán szereti valaki a partnerét, miért is várja el ezt az önkorlátozást a részéről? Ha szeretem a partneremet, akkor nem pont úgy kellene gondolkodnom, hogy akárkivel érzi jól magát, csak az számít, hogy a Kedvesem boldog legyen?

Érdekes módon ha valakinek a partnere beszélget egy jót egy azonos nemű ismerősével, arra nem túl gyakran lesz féltékeny a másik fél, pedig ez is egy intim lelki megnyilvánulás, és mégsem a partnerével éli meg. Sokkal intimebb egy lelki megnyílás, mint egy pusztán fizikai vágyból kialakult szex valakivel. Kedves monogám embertársaim, lehet nem nyomorítjátok meg a partnereiteket megfelelő mértékben, és itt az ideje az emberi lét többi szférájában is megfelelő szankciókat alkalmazni!

Persze fogadni mernék, hogy még mindig nem értitek miért tart a legtöbb párkapcsolatotok maximum két évig... Még mindig nem gondoljátok úgy, hogy szexuális forradalomra van szükség, és hagyni azt, hogy egy kapcsolatban mindkét fél felszabaduljon, és azt tegye amit szeretne. Van persze olyan kapcsolat is, ahol valóban egyik fél sem igényelne a szíve szerint mást, a partnerén kívül, de egy érett kapcsolatban még ennek tudatában is elvi alapon meg kell adni a lehetőséget a másik fél számára, hogy ha akar, akkor tegye amit jónak lát.

Egy olyan nyitott kapcsolatot persze senki nem tud elképzelni, ahol mindent szabad, a függetlenség tudata miatt pedig egyik fél sem akar félre tekinteni, annak ellenére, hogy az engedély meg van adva! Igaz szerelemről beszéltek, miközben azt látom, hogy a kapcsolatotok egymás görcsösnél görcsösebb kifacsarásáról szól, ahol évek után legbelül sóhajtoztok úgy, hogy már nem is éltek, és végül kapcsolati függőségetekben beletörődtök abba az állapotba amiben vagytok.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr1215017626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korosde 2019.08.21. 19:06:27

Bármitől működhet jól kapcsolat, ha az konszenzuson alapul. Van akik a monogámiában érzik jól magukat. vAn akik a nyitotban. És? Ettől jobb vagy rosszabb egy kapcsolat? Csak más.

2019.08.22. 09:24:02

Több nyitott kapcsolatban élő párt ismerek. Náluk még két évig sem tart ki a párkapcsolatuk. Miért is tartana? Hisz jön mindig valami valaki új izgalmasabb érdekesebb.
A poszt elég sajátos vitázó szemszögből íródott, jó lenne ha valódi emberrel, valódi érvekkel vitázna a szerző és nem a saját démonaival.

A monogámia ugyanis egy olyan társadalmi korszak terméke amikor az emberiség túlélése volt a tét. Ma már ilyenról szó sincs, sőt! túlnépesedtünk. Lehet felbontani a jhagyományos kereteket, mindenféle degenerációnak helyet adni, buzulni, swingerezni, éljenek az élvezetek, egyszerélünk, hajrá!

Csak egy halk gondolat a végére: a poszt kritizálja az egót ami hatalmasra nőtt és emiatt van a monogámia. Szerintem meg a poligámia, a vágyvezérelt, mindent behabzsoló élvezetek, a senki-mással-nem-törődés-csak-az-én-örömöm-legyen-meg viselkedés pontosan ugyanannak az egoista viselkedésnek a jelensége.

A poszt a ló túloldala.
süti beállítások módosítása