Kovács Dániel

Blog

Ha nem ütsz meg nőket, az szexizmus! Tehát?

2017. október 13. 12:16 - Raimhol

anger-1300528.png

Szinte minden ember életében eljött már az a pillanat, amikor úgy érezte, hogy szíve szerint jól behúzna valakinek, vagy ennél szaftosabb formában élné ki a felgyülemlett agressziót a másikon. Úgy gondolom, hogy a fizikai erőszak az az elnyomó állatias eszköz, amivel érvényesíteni tudjuk az akaratunkat, ha a másik fél dominál bennünket intellektuálisan, vagy bármilyen más formában amit nem bírunk kezelni. A primitív ember utolsó, és talán egyetlen eszköze az ökle, amelyet szívesen alkalmaz bárhol, és bármikor, és ha megunja, hogy alul marad egy esetleges vitában akkor ez egy biztos pont az életében. Leüt, és meg van oldva a vita, és büszkén elsétál, hogy ő itt a domináns harcikan, aki egy az egybe bárhol bármikor...

 

Több közmondás is elterjedt amelyet ki kell vesézni bővebben, hogy miért hibás.

1. "Aki megüt egy nőt, az nem férfi!"

Épp mélységes szexizmusnak lehettünk a szemtanúi, ahol nem az erőszak ellen lépünk fel, és nem az mellett érvelünk, hogy ne alkalmazz erőszakot, hanem az mellett, hogy ne üss meg nőket! Természetesen abszolút nem férfias egy nőt megütni, de azt is gondolom, hogy alapvetően verekedni sem férfias. Azt pedig szintén gondolom, hogy ha egy nő verekszik, és felpofoz, az szintén nem nőies, és ugyan olyan primitív cselekvés, mint ha a férfi üti meg a nőt. Az intelligens ember ha kap egy pofont, és van megfelelő önkontrollja, és nem veszélyezteti a szituáció a testi épségét komolyabban, akkor nem fog visszaütni, de én még meg is értem, ha valakit megütnek, és ez miatt elveszti az önkontrollját, és visszaadja.

 

2. "Nem ütünk meg gyengébbet!"

Megint arról van szó, hogy nem az erőszak ellen harcolunk, hanem azért, hogy az erősebb ne bántsa a gyengébbet! Ezen a logika mentén a gyengébb nyugodtan verheti az erősebbet? Tehát akkor egy nő a kapcsolatban nyugodtan terrorizálhatja a férjét, hiszen ő a gyengébb? Úgy gondolom eleve nincs két egyforma erős ember, és vicces szituáció lenne, ha két kiedzett férfi állna egymással szemben, és azon gondolkodnának, hogy na melyikük kicsit az erősebb, mert ha az egyik úgy gondolja, hogy saját maga az, akkor nem szabad ütnie.

 

Tehát sosem szabad erőszakot alkalmazni?


Úgy gondolom, hogy fizikai erőszakot csak akkor szabad alkalmazni, ha testi épségünket muszáj megvédenünk, vagy valamelyik szerettünk testi épségét, és már nem marad más eszköz, hogy megoldjuk a szituációt, mert mondjuk megtámadtak bennünket. Az a meggyőződésem, hogy a fizikai erőszak a legalacsonyabb szintű érdekérvényesítési forma, amelyet intelligens ember soha nem alkalmaz másokon, csak ha nincs más út a túléléshez, tehát nem gyengébbeket, nőket, gyerekeket, időseket nem ütünk meg, hanem senkit!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr512954855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása