Kovács Dániel

Blog

Szabad húst enned?

2017. augusztus 17. 22:53 - Raimhol

wp1944230.png

 

Az ember biológiailag tekintve mindenevő, sokak szerint viszont ez nem teljesen biztos, de a bélrendszerünk felépítése is inkább a mindenevőkéhez hasonlít. Akármelyik is az igazság, az emberek mindent fogyasztanak, tehát esznek növényeket, állatokat egyaránt. A hús tele van fehérjével, ami fontos főleg az izomzat megfelelő minőségű működéséért, és az sem mellékes, hogy a húsok különböző fajtái sütve, rántva, eléggé ízletesek.


A kérdés az, hogy eléggé önzőek vagyunk-e ahhoz, hogy egy másik élőlény közvetett halálát okozzuk azzal, hogy igényt tartunk a húsára, és véleményem szerint elvi alapon nem szabad húst fogyasztani. Azt gondolom, hogy az állatoknak, ha nincs is olyan mértékű intelligenciája, erkölcse, sem komplex gondolkodása, mint az embereknek akkor sincs jogunk elvenni más élőlénynek az életét, hiszen az ember szabadon dönthet, hogy mit eszik, mivel alkalmasak vagyunk növény fogyasztására is. A ragadozó állatok, mint például a tigris teljesen jogosan öl, és eszik húst, mert ha nem tenné ő belehalna, de nekünk nem kell közvetetten bűnrészességet vállalnunk állatok kínzásában, legyilkolásában. Sokszor elhangoznak olyan mondások, hogy:

"hát a disznó azért van, hogy megegyük!".

Én viszont úgy gondolom, a disznó egy állat, élt a világban ugyan úgy, ahogy te vagy én, csak az ember az intelligenciájának következtében kizsákmányolta, megölte, és elkezdte szaporítani levágásra ezeket az állatokat, de egyáltalán nem azért van a disznó, hogy megedd, ez már az általános társadalmi viselkedésből levont primitív konzekvenció! Erkölcsi alapon érzem azt, hogy az embernek nincs joga a hús ízéért, fehérjéért megölni élőlényeket, még ha gyengébbek, butábbak is, mint mi!

 

Növényi alapú táplálkozással még egészségesebben is lehet élni, mint hús fogyasztással, mert tele van a hús van koleszterinnel, és a megfelelő vitaminok, ásványok, fehérje mennyiség ugyan úgy biztosítható hús evés nélkül is. Ha úgy vesszük az ember szociopata az állatokkal kapcsolatban, mivel szociológiailag belénk lett nevelve, hogy: "azért van, hogy megedd", ami egyáltalán nem igaz!

 

Felmerülhet ez után az a kérdés, és fel is szokott merülni hogy:

"rendben, ne együnk állatokat, de bizonyított tény, hogy állítólag a növények is élnek, sőt bizonyos kutatások szerint éreznek is, akkor mit együnk fényt?"

Véleményem szerint igen a növények is élnek bizonyos szinten, de nincs idegrendszerük, tehát nem éreznek legalább fizikai fájdalmat, szemben az állatokkal, akiket olyan embertelen körülmények között tartanak a feldolgozó iparban, hogy sok ember aki rövid ideig dolgozott ilyen helyen lelki traumát szenvedett el a látottak során.

 

Sokan nem értenek egyet ezzel a nézőponttal, de fogadni mernék, ha jönnének az űrlények, és elkezdenének gyarmatosítani minket, majd gyárakat hoznának létre, ahol embereket dolgoznak be hurkának, később pedig a boltokban friss emberi csecsemőhús-t árulnának, most extra ABC vitaminnal, menne nagyon a felháborodás ugye? Személy szerint én nagyon húsimádó vagyok, de úgy érzem, ez elvi alapon teljesen elfogadhatatlan, hogy más élőlények a mi mohóságunk miatt szenvedjenek, és haljanak meg, és ha nem is vegán senki az olvasók közül, azért érdemes lenne mindenkinek elgondolkodnia azon, hogy:

Tényleg szabad húst enned?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr8512758492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása