Kovács Dániel

Blog

Tipikus női hazugságnak tartom, de miért?

2017. október 16. 12:27 - Raimhol

girl-2844095_1920.jpgA nők több száz éve sminkelik magukat azzal a céllal, hogy a személyes vonzalmukat növeljék az által, hogy megmásítják a valóságot! A legtöbb hölgy egy randi, vagy egyéb fontosabb esemény esetén igyekszik a lehető legcsinosabban felöltözni, amelyhez párosulni szokott valami vadító smink a biztos siker érdekében! A smink funkciója abból a fogyasztói mentalitásból ered, hogy görcsösen meg kell felelnünk mindenkinek, és mindig, ezért a hibáinkat palástolni szeretnénk annyira amennyire csak tudjuk, és ezen a téren a nők mesterire fejlesztették ezt a képességet!

 

A legtöbb ember nem képes elfogadni saját magát, ezért sminkelünk, photoshopolunk, és minden létező eszközzel igyekszünk elferdíteni a valóságot! Hazudunk a facebookon, a tükörben, az első randin! A szépségipar, a média, és a kifutón flangáló modellek elérték, hogy mindenkinek az önértékelésébe gázoljanak azzal, hogy tökéletesnek tűnnek, és ehhez hasonlítja saját magát ösztönösen mindenki! Azt persze az ember sosem gondolja, hogy a modellek haját profi fodrász állítja be órák alatt, majd profi sminkes készíti el a sminkdekorációt szintén órák alatt, amihez párosul valami vadi új minőségi, és drága ruha, ha pedig fényképekről van szó, akkor még képszerkesztő programmal is rájavítanak a meglévő "szépségre"!

 

Úgy gondolom az emberek számára olyan magas mérce van állítva a kirakatvilág negatív hatása által, hogy ez szinte átugorhatatlan, és kezd elveszni mindenkinek a reális önértékelése! A smink hasonló mint a drog, mivel egy egészséges önértékelésű nő ha nincs rajta smink, nem érzi borzalmasan rosszul magát, de ha valaki elkezdi huzamosabb ideig dekorálni magát, akkor idővel festék nélkül nem érzi majd önmagát teljes értékű embernek, pedig nagyon is az! Rengeteg a szép nő Magyarországon, és úgy érzem nincs szükség a sminkelésre, hiszen nélküle is gyönyörűek! Nem kell elferdíteni a valóságot, hiszen a valóság így is elég vonzó!

 

Persze megértem, hogy mindenki tetszeni akar saját magának, esetleg a környezetének, de úgy érzem a helyén kell kezelni a sminkelést, és fontos a helyes önértékelés kialakítása szépítők használata nélkül is! Hiba másokhoz hasonlítani magunkat, és arra vágyni, hogy mindenkinek feleljünk meg, ezért fontos, hogy elfogadjuk magunkat azokkal a hibákkal, amelyekkel rendelkezünk, és úgy gondolom még randi esetén is inkább mondjanak nemet arra akik valójában vagyunk, mint hogy igent mondjanak arra, amik valójában nem is vagyunk!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr5212991006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása