Kovács Dániel

Blog

Kiégtem, vagy talán csak minden körülöttem...

2019. október 29. 15:15 - Raimhol

mannequin-1208188_1920.jpg

Fontos mondandóm támadt, mert azt érzem, hogy minden kiégett körülöttem, vagy talán csak én égtem ki. Pedig sosem voltam olyan ember, aki egy karót nyelt szürke egér lett volna, aki nem érti a viccet, vagy aki velejéig rosszindulatú lett volna korábban

 

Fiatal koromban néztem hitvány show-műsorokat, videókat az interneten, ahol emberek nagyokat esnek, és megakartam felelni mindennek és mindenkinek a környezetemben, amit persze sosem vallottam volna be. Intelligens srácnak gondoltam magam, mégsem vettem észre, hogy a valóság fölötti felszínt kapargatom csak csupán. Talán a világról miután többet megtudunk, mint amennyit tudni szerettünk volna, az egy súlyos teherként ránk akaszkodik, és már nem leszünk ugyan azok akik korábban voltunk.

Én elgondolkodtam mindenen amin csak tudtam, mindenen ami körülvett engemet. Úgy érzem a dolgok velejéig látok már, és meg kell osztanom az érzéseimet, annak ellenére, hogy amit írok nem rólam szól. Azt gondolom, hogy az ember valójában egy primitív bábú, amit a körülötte lévő erők tetszés szerint dobálnak, mert az emberek gyengék, ostobák, felszínesek. Az ember olyan szinten primitív, hogy mindent amit gondol azt a saját nézőpontjából vezet le, és az egészet átitatja a szánalmas, és persze sekély érzelmeivel, amit erőszakos egoizmusával érvényre is akar juttatni. Az emberre különösen jellemző a hatalmas ego, az énközpontú gondolkodás, és ez a valódi mai világot uraló erő.

A suta embernek identitása sincsen, csak annyit érez, hogy sikeres akar lenni, tetszeni akar a környezetének, és persze beakar illeszkedni mindenhová, ennek érdekében képes meghasonulni, tehát elvei sincsenek. A teremtésben ott kezdődik a probléma, hogy az ember lelkének gyökere az önzőség, és minden ebből ered még pszichológiailag is. Az ember azért empatikus, mert az őskorban szüksége volt a társaira a túléléshez, és minden társas kommunikációnk alapja az a fajta meghasonulás, amivel kiharcolhatjuk ezt a túlélhető helyzetet. Valójában a gyökere még a társas kapcsolatainknak is az önzés.

Én azt érzem, hogy van egy igazság, vagy akár több is, de az igazságérzet kiveszett a világból. Szenny zenét hallgatunk, szenny szöveggel, és ez rendben van… Nincs saját stílusunk, csak valahonnan másolt, és ez rendben van… Mániákusan mutogatni akarjuk magunkat mindenkinek, amit a középszerűségünkből fakadóan nem kaphatunk meg jogosan, ezért kiszipolyozzuk erőszakkal: üres és semmit állító pózokkal, fényképekkel, szivárványfertő hamis idézetekkel. Ezt a figyelmet meg is kapjuk persze, és ebben a kölcsönös romlásban tápláljuk egymást. Lassan úgy érzem, hogy már minden kiégett körülöttem…

Itt volt a Paradicsom, egy gyönyörű erdő, amiből már csak kopár homoksivatag maradt, és élettelen zombik öntudatlanul járkálnak ezen a szent helyen. Minden halott, és a halottak nem is tudják magukról, hogy azok, mégis magukkal rántják az élőket. Mivel Te is egy halott vagy, valószínűleg nem fogod érteni a mondandóm tartalmát, és az egód mindjárt harcba száll ellenem, pedig mint mondtam ez a pár sor nem rólam szól, hanem mindenről...

https://www.facebook.com/KovacsDanielBlog/

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raimhol.blog.hu/api/trackback/id/tr5515269506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.10.30. 05:05:58

Helyes úton vagy, csak kicsit menj tovább rajta. Lassan rá fogsz döbenni, hogy a sok negatívum mi miatt van. Az ok természetesen a liberális demokrácia, a liberalizmus eszméje.

Amint erre rádöbbensz, ezt tudatosítod, mindjárt másképp fogsz tekinteni a világra, a sok hétköznapi gonoszágot - filantlopós gazemberek hazudozását, kultúrmoslékot, egyenruhában menetelő liberálsi álciviliket, stb. - egyszerűen ki fogod nevetni.

2019.10.30. 08:38:07

"minden kiégett körülöttem, vagy talán csak én égtem ki" - esetleg a villanykörte?hm????

Judit Éva 2019.10.30. 08:45:45

Ahogy elnézem Önt, még nagyon fiatal. De: tökéletesen megértem az életérzését, hiszen pontosan ezt üzeni az Ön és korosztálya számára a FB, a liberális média: állj be sorba, legyél ugyanolyan uniformizált mint a korosztályod, ha csőnadrág, akkor az .. hő bőgatya, akkor az ... és majd "különleges" leszel. Az empátia hiánya a "szülő-gyermek" kapcsolat hiánya. Az a nemzedék, amelyik szinte születésétől kezdve "okostelefont" kapott gyermek-megőrzőként és remekül elvolt ő, mint valódi anya-gyermek kapcsolati szükséglettől megfosztott gyermek, de az anya is, aki viszont élte az életét és "szabad" álmokat szőhetett a FB-on. Szóval: undorító és zombilények közé született és él a fiatalember. Azt azonban nem hinném, hogy ennek így kell maradnia. EGyrészt jót tesz az embernek egy hosszú és fájdalmas önismereti csoport, a munkáról el kell fogadni, hogy az pénzkereset, vagyis létezésünk fenntartását szolgálja. Elhagyni azokat a csoportokat, akikkel együtt élte uniformizált hétköznapjait, olvasni klasszikusokat, de sokat ... Ha az önismereti útján halad és még mindig érzi az ürességet, el a fenébe a városból, ha teheti. Többet nem tudok ajánlani: 65 éves vagyok; de ilyen mocskos és aljas világban még nem éltem, mint korunk!

Visceroid 2019.10.30. 08:55:28

Hátööö, Magyarországon nem segít az, hogy magunkra húzunk egy diktatúrát. A liberalizmus maga is a mocsok forrása, de Fidesszel együtt tényleg elviselhetetlen.

vegyesfehér 2019.10.30. 10:27:18

@közíró MAXVAL bircaman: Te csak ezt tudod böfögni ? Téged megerőszakolt gyerekkorodban egy liberális ? Netán a Soros Gyuri személyesen ?

exterminador 2019.10.30. 10:30:12

@vegyesfehér: nem, Maxval önmaga által is elismerten elmebeteg. Így kell hozzáállni.
Szegény kérdezőnek meg rettenetesen sok baja van. Ha egy ugandai uránbányában kellene dolgoznia napi 16 órát, az alighanem jót tenne neki.

Dyra-Papa 2019.10.30. 16:19:56

A valóság nem az óhajok mentén szerveződik, az csak úgy van.

2019.11.01. 08:16:26

@MAXVAL bircaman közíró: A rosszakat el kell ítélni! Akik bűnösek szenvedjenek! A szeretet ünnepe ez a majális. Mindenkit szeressünk, békében éljünk. Nem szabad rosszindulatúnak lenni, mert elég sok a rosszindulatú ember sajnos. Nagyon sok a veszedelem, amire már oda kéne figyelni. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben.

2019.11.03. 08:34:56

@MAXVAL bircaman közíró: a bosszú (mindegy milyen jelzőt aggatsz eléje) az emberi létezés nagyon alacsony, félállatias szintje. Jézus már kétezer éve elmondta, de a mai napig nem tanultuk meg a leckét. Az emberiség menthetetlen ostoba maradt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.11.03. 08:37:25

@Daenerys Targaryen:

Én a nemes bosszúra utaltam, nem az aljas bosszúra. Ezt Jézus is támogatta.
süti beállítások módosítása